Autorizatii construire

Realizarea unei constructii fara obtinerea unei autorizatii este ilegala si se pedepseste conform legii cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 100.000 RON.

Aveti nevoie de autorizatie de construire atat pentru realizarea unei constructii noi sau pentru orice modificari aduse constructiilor existente (recompartimentare apartament, consolidare locuinta, modificare fatada, schimbare destinatie, desfiintare partiala sau totala, extindere/transformare, imprejmuire teren – construire gard, construire – inchidere balcon), dar si pentru amplasarea de semnalistica publicitara (firme luminoase, reclame, casete luminoase, panouri publicitare, litere volumetrice, bannere, steaguri, mesh-uri, sigle spectrale, copertine)

Obtinerea unei autorizatii de construire presupune parcurgerea urmatoarelor etape:

-          obtinerea unui certificat de urbanism ce reprezinta acordul de principiu al Primariei

-          obtinerea avizelor solicitate prin intermediul certificatului de urbanism

-          obtinerea autorizatiei de construire

Termenele legale sunt de 30 zile de la data depunerii documentatiilor aferente (30 zile pentru obtinerea certificatului de urbanism, 30 zile pentru obtinerea avizelor solicitate prin intermediul certificatului de urbanism si 30 de zile pentru obtinerea autorizatiei de construire).

Taxa ce trebuie achitata pentru eliberarea autorizatiei de construire este de 0,5% pentru persoane fizice respectiv 1% pentru persoane juridice din valoarea estimata a lucrarilor dar si in functie de suprafata desfasurata a constructiei.Valoarea declarata nu poate fi mai mica decat valoarea determinata potrivit legii privind impozitele si taxele locale.

Autorizatia de construire are valabilitate limitata. Inceperea lucrarilor trebuie realizata in maxim 12 luni de la eliberarea autorizatiei, existand posibilitate de prelungire pentru inca 12 luni.

Obtinerea unei Autorizatii de Construire este o adevarata aventura ce va pune la grea incercare rabdarea, nervii dar abilitatile de adaptare la situatii delicate.

Daca nu dispuneti de timp si nici nu doriti sa aveti o experienta neplacuta care sa implice costuri mari datorate nenumaratelor drumuri la diversele intitutii implicate, Kronos Proiect va ofera siguranta prin promptitudinea, eficienta si experienta sa in lupta cu birocratia.

Comments are closed.