Autorizatie imprejmuire teren – Autorizatie gard

Imprejmuirea proprietatii este si necesara dar si o obligatie legala. Pentru construirea unui gard legea prevede obligativitatea obtinerii unei autorizatii de construire, indiferent de tipul gardului (plasa,beton,lemn, etc). Legea care prevede aceasta  obligativitate este Legea nr.50/1991. Art 3- (1) litera d) e acesta: „Constructiile civile, industriale, agricole, cele pentru sustinerea instalatiilor (…) se pot realiza numai cu respectarea autorizatiei de construire, precum si a reglementarilor privind proiectarea si executarea constructiilor, pentru: imprejmuiri (…).”

Imprejmuirea unui teren fara autorizatie de constructie se sanctioneaza conform legii cu amenda cuprinsa intre 1.000 RON si 100.000 RON si obligativitatea intrarii in legalitate intr-un termen stabilit prin procesul verbal ori cu obligativitatea demolarii gardului.

Kronos Proiect Consulting poate face pentru dumneavoastra toate demersurile necesare obtinerii autorizatiei de construire pentru imprejmuirea terenului si construirea unui gard.

 

 

Comments are closed.