Autorizatie Modificari Interioare

Conform legislatiei in vigoare, lucrarile de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinatie sau de reparare a constructiilor de orice fel, precum si a instalatiilor aferente acestora necesita autorizatie de construire.

Acest lucru se refera inclusiv la lucrarile de inchidere a balconului, ridicarea unor noi pereti sau desfiintarea unora existenti in propria casa/apartament, cu conditia ca acestia sa nu fie pereti de rezistenta.

Orice interventie facuta fara autorizatie de construire se pedepseste conform legii 50/1991 cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 100.000 RON si obligativitatea de a intra in legalitate prin obtinerea autorizatia de construire sau sa se aduca imobilul la starea initiala.

Este suficient ca unul dintre vecinii rautaciosi sau invidiosi deranjati de zgomot sau praf, sa faca o simpla sesizare la Primaria de sector, caz in care inspectorii primariei sunt obligati sa solutioneze cererea fie prin constatarea ca beneficiarul are o autorizatie de construire valabila fie prin aplicarea sanctiunilor prevazute de lege pentru efectuarea lucrarilor fara autorizatie.

In cazul in care au fost facute modificari la apartament fara autorizatie de construire, va fi imposibil de vandut prin credit acel apartament deoarece evaluatori bancari sunt obligati sa semnaleze daca exista modificari fata de forma initiala, iar daca modificarile au fost facute fara autorizatie, nu se va acorda finantarea.

 

 

Comments are closed.